Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 25 april 2014

Åsa Fåfäng del 2.

Frisörerna konsulterade varandra och kom fram till att jag behövde en "nyansering", inte nya slingor.
När det var klart var jag svagt rödfärgad (tänk jättegärna morot.)
Nu var inte det min beställning, jag ville se ut exakt som jag gjorde förra gången jag gick därifrån, men det där med att de ska anteckna vad de har gjort från gång till gång förefaller alltid vara mer snack än verkstad.

I alla fall.
Jag protesterade och de fick lägga i ljusa slingor.
Det blev betydligt bättre, men om det är bra nog får jag se i morgon när jag har tvättat och fixat själv. Lite silverschampo brukar göra susen när det drar åt rött.
Är jag inte nöjd när jag kommer hem från resan till XXX får de helt enkelt göra om det.
Förr släppte jag sånt, not so much anymore #hellberg52.

Jag skulle egentligen åka till min Söderfamilj idag men pluttan är magsjuk, så jag stannar hemma.
Och dammsuger.
Tjohej.

3 kommentarer:

Ezter sa...

Nej du, det ska man absolut inte vara nöjd med! En av fördelarna att vara 50 plus! Att man vågar visa att man är missnöjd!

Åsa Hellberg sa...

Ezter: Exakt. Och det är dyrt som tusan, alltså måste man säga till om man inte är nöjd.

Hanna Lans sa...

Jag har varit missnöjd ett flertal tillfällen och gått och klagat. Men hjälp, vilken tid allt tar ... Så numera går jag inte till frisören för varken det ena eller det andra, det är helt enkelt inte värt det vare sig pengamässigt eller tidsmässigt.

Ska bli kul att äntligen få veta vart du ska!!