Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 6 augusti 2014

Herregud,

vad trött jag är på den här sommaren.
Giv mig höst!
Eller i alla fall svala nätter.
Just nu ligger jag med balkongdörren öppen och ändå är det 25 grader när jag vaknar. Och jag behöver ingen väckarklocka för det sköter flugorna.
De som använder min kropp till att kliva runt på

Mitt hat mot flugor vet inga gränser.
Just nu har jag tusentals småflugor som jag dränker varje dag, och var de kommer ifrån vet jag inte för mitt kök är kliniskt rent. Igår körde jag diskmedelochkokandevattenknepet i avloppet, ifall de nu har fått för sig att det har varit en bra äggläggningsplats.
Hatar flugor.
Hatar.

Kära höst, komsi, komsi.
Jag är nära ett sammanbrott!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Vi hällde ättika i avloppet av samma anledning :) och inte bara flugor invaderar: getingar och de små blomflugorna kommer in också. hoppas du blir av med dina ofrivilliga husdjur snart och att värmen ger med sig lite.

Åsa Hellberg sa...

Japp, idag kör jag ättikakur ... efter kokvattn och diskmedel:)

Maria sa...

För 10 minuter sen läste jag klart Sonjas sista vilja. Så jäkla bra! Ursäkta språket. Nu på väg till bokhandeln för att köpa Sonjas hemlighet :)

Åsa Hellberg sa...

Maria; tusen tack, vad glad jag blir!
Kram Åsa