Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 16 augusti 2014

Så, då drar jag strax och hämtar

Jonathan och Linnéa.

Som vanligt har jag hetsat upp mig över småflugorna som jag fortfarande inte är av med. Mest verkar de härja i badrummet just nu och den lilla äggkoppen som står på handfatet är fylld av äckliga gulaktiga små kryp.

Jag har hällt kokande vatten i avloppen, ättika och diskmedel men har egentligen ingen aning om var de kommer ifrån.  Här är totalt renskurat och inte en frukt har kommit in sedan jag upptäckte flugorna för ett par veckor sedan.

Jaja, som någon sa, det blir höst och då försvinner de.
Komsi hösten, komsi komsi.

Idag har jag på mig jeans för första gången sedan i maj.
Både för att de passar numera och för att det är svalt nog ute.
Hurra.

2 kommentarer:

Agneta sa...

Jag har en explosion av flugor i köket just nu. Orkar inte ens försöka bli av med dem … som sagt, snart är det höst.

Ebba Range sa...

Ta bikarbonat tillsammans med ättika i avloppet! Det ska bubbla rejält.