Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 23 oktober 2014

Anders Bagge

berättar om sin diagnos och att han slutade dricka alkohol för ett år sedan eftersom det passade så dåligt ihop med adhd.
Heja (kompis!), säger jag.

Åtta år av total nykterhet för min del, var verkligen inga förlustår, tvärtom.

Idag dricker jag ett eller två glas vin hemma med familjen någon gång ibland, och första gångerna (i somras) var det obehagligt. Det kändes som jag svek mig själv, trots att jag aldrig har haft något alkoholberoende. Tvärtom har jag sedan jag blev mamma, kanske druckit lite fyra gånger per år (fler gånger än så hade jag inte barnvakt.)

När jag ska dricka vin nu är det planerat, inköpt dyrt, luftat och upphällt i väldigt speciella glas.
Och fyra gånger per år låter fortfarande som en bra grej.


1 kommentar:

Singelmamman sa...

Det låter mycket bra.