Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 23 november 2014

Jag har ju tänkt att fira jul i år.

Inte med särskilt många julklappar. Lite till barnen men Nisse och jag är helt överens om att vi skippar till varandra.

Nej, jag tänker mig mer med pynt, musik och sånt, eftersom förra julen försvann i flyttkartonger.
Min plastgran gav jag bort t, för den var ändå för stor för den här lägenheten. Istället vill jag ha en liten, och den ska vara så full med pynt att man inte ser barren.
Typ så här som på bilden som jag har lånat från Sköna Hem.



























Jag vet inte riktigt hur man får till den så, men det är väl bara att köra på med så mycket pynt det bara går. Den här verkar ju ha allt från blad i olika färger, till rosetter kulor och kors (?).

Vanligtvis pyntar jag lite i taget, tomtar och gran kommer fram först när vi närmar oss julhelgen, men i år ingår det i mitt lite julextraallt att vara tidig.

Nästa helg är det första advent, och vi ska baka både bullar (har jag bestämt) och julgodis (Jonathan och Linnéa). Nisse och hans dotter kommer också hit.

Jul i mitt hus (förortslägenhet, men ändå), and I love it!

7 kommentarer:

Kati sa...

Härligt!! Jag är också lite trött på julmat och julklappar (hello tom plånbok varje år i december...)men pynt låter mysigt. Mer pynt, ge mig, mer pynt!

Shamrock sa...

Hoppsan är det redan nästa helg?! Nu blir jag stressad.

Ezter sa...

Tar det med ro, ingen kommer hit, då kan det kvitta! Blir väl lite som åker fram bara.

Robert W sa...

Klart man ska fira jul. Tror du att Nisse klarar av att låta bli att köpa en julklapp till dig? Kommer du att ha en julklapp till honom undanstoppad någonstans för säkerhets skull...? ;)

Åsa Hellberg sa...

Kati; älsk på pynt

Shamrock; kämpa!!

Ezter; jag hade en sådan jul förra året, desto roligare i år:)

Robert; vi ska resa tillsammans i slutet av februari, det blir vår present!

Hanna Lans sa...

Ikea har små perfekta granar i kruka! En sådan tänkte jag skaffa och sedan gräva ner i någon skog någonstans. Ekologiskt och trevligt. Och i perfekt form!

Åsa Hellberg sa...

Hanna; smart!