Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 9 december 2014

Jag sitter uppklämd

i min fåölj.
Allt utanför den är städat och tvättat, och jag vill inte lämna fotspår på golvet.

Jag har tagit manusledig idag, istället har jag hämtat julsakerna från det takhöga förrådet, där golvytan är en gånger en meter (!).
Till denna hämtning, två hus bort, tänkte jag använda min helt omöjligt pirravariant som jag köpte inför flytten hit när jag glömt min andra när vi hämtade en ny spis till andra lägenehten.

Anyhow, jag tyckte att den här var fiffig. Man kunde göra den till en vagn, genom att dra ut handtaget och sätta i den åt andra hållet.



V:Ä:R:DE:L:Ö:S:T

Vagnen var tung, grejer ramlade av och idag drog ena hjulet all världens väg.
Alltså gav jag mig själv äntligen tillåtelse att kasta eländet.

Idag ska jag köpa en sådan här.
Nästan en sådan jag förlorade.
Älskar saker som funkar som de ska, och den här tror jag gör det.


Eftersom jag har vänt upp och ned på lägenheten när jag har städat, måste allt tillbaka igen.
Jag är som ett barn.
Det är mycket roligare att riva än att bygga upp.


Inga kommentarer: