Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 8 februari 2015

4000 till,

och nu närmar vi oss banne mig. Två kapitel kvar att skriva innan jag ska redigera.
Det finns mycket som jag har ändrat mot slutet, och den tidigare texten måste anpassas till det. Men det är det som är redigering. Att se att allt håller, att ge karaktärer och scener mer liv. Kanske lite färg (jag har gett mig liiite på den punkten, men bara liiiite.)
Det återstår också lite research (New York, you know!), men min förläggare kan läsa när jag har redigerat.

Egentligen vill jag inte sluta skriva för idag, men det är smart att göra det nu. Jag är speedad som en Vasaloppsåkare i första startgrupp.
Nu ska jag ta ett bad, sätta på mig en rentvättad morgonrock, äta middag och njuta av att jag har gjort ett jäkligt bra jobb.
I morgon skriver jag klart.
Iiiii.

8 kommentarer:

Sofia Fritzson sa...

Sjukt bra jobbat! Heja på inför slutspurten! Hur noga redigerar du innan din förläggare får läsa?

Åsa Hellberg sa...

Rätt noga. Jag lämnade ett halvfärdig manus förra gången och det gör jag inte om eftersom det blev alldeles för öppet, och tog oerhörd tid att få rätt.
Den här är rätt från början, och så får vi hoppas att Teresa håller med i stort:)

Robert W sa...

Har du skrivit 4000 ord bara idag? Det är jättestarkt i så fall!

Åsa Hellberg sa...

Robert; ja, idag gick det undan. Men så närmar jag mig slutet, det går alltid rätt fort då (jag har ju lite erfarenhet vid det här laget:)

Simona sa...

IIiiiiiiiiiiiiiiih!

Åsa Hellberg sa...

Simona; jag veeeet!

Helena sa...

Imponerande! Hoppas du får till slutet i morgon.

Åsa Hellberg sa...

Tack Helena!