Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 31 mars 2015

Idag är det ut och trampa

som gäller för Hellberg.
Pendla med armarna, se till blodet far runt i kroppen, syresatt av utmärkt Farstaluft.
Idag tror jag att jag ska köra ABBA i lurarna, det är utmärkt gåmusik. Inte lika marschvänligt som schlager men nära nog.

Jag vill gärna också meddela att jag inte har ett dugg lust med den där promenaden, men jag gör ändå, vis av någon slags 53-årig erfarenhet av att ha lyssnat till mina känslor. I vissa fall (oftare än man tror) ska man faktiskt skita i vad man känner och använda huvudet.
Hade jag gjort det oftare hade min kondition nu varit utmärkt.

Ps, det där jag sa igår om att jag köper skor när jag inte skriver är förstås en lögn/önsketänkande, ni fattar det va?
Däremot hänger jag ONÖDIGT mycket på nätsajter som SÄLJER de där dyrgriparna, och drömmer om att en dag ...


4 kommentarer:

Sofia Fritzson sa...

Jag borde också, men det reeeegnar ute ...

Åsa Hellberg sa...

Bra ursäkt!

Sofia Fritzson sa...

Och nu snöar det :(
Men en annan dag gör jag det, för jag tror att du har helt rätt. Man ska inte känna efter för mycket, man ska bara göra för då blir det i alla fall gjort!

Helena sa...

ABBA funkar alltid i lurarna, och är svårt att sitta still till. Kanske inte alltid marschvänligt, men dansvänligt :-) Åtminstone tycker min kropp det ;-)