Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 27 mars 2015

Man kommer hem,

har arbetet hårt. Det var lite grått och disigt ute. Småkallt inne. Man sätter på sig fleecetröjan istället för att vrida upp elementen och tänker att ett par stearinljus vore mysigt just idag.
Man lägger fram fläskfilén som man ska laga till om ett par timmar, kommer på att man har lite glass i frysen, och medan man äter den tänker man på sitt badkar, fyllt med skum.

Men först. Det viktigaste. Att klappa Misse tills han är nöjd.
Jag minns att jag många gånger tänkte på det när Jonathan var liten, att jag skulle leka med honom tills HAN inte ville längre eftersom det nästan alltid var jag som sa att det räckte. Och när han fick bestämma kunde vi bygga med lego i alla evighet.
Det är lite så med Misse när man har varit borta.
Just nu ligger han så nära så nära.
Men sen.
Då ska jag bada.
Laga mat.
Se Let´s dance.
Sedan sova i min egen säng. Inget slår det.

I morgon är jag i Sollentuna på Akademibokhandeln från klockan 12 till 13.30.

Ps. Min medverkan i Vardagspuls har flyttats till onsdag 15 april

1 kommentar:

Ezter sa...

Ha en lugn, skön kväll!