Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 14 mars 2015

Tiddelipom.

Idag kommer Jonathan, Linnéa, Alva och Nisse hit och äter middag och ser Melodifestivalen. Urmysigt, det är så sällan vi får ihop det så.

Jag har tagit en tur till Miomöbler i Haninge och tittat på soffa, en stor som man också kan sova i om det behövs. 
OM de unga tu får en lägenhet de har tittat på (andra hand, såå fin, men vågar inte ropa hej innan påskrivet avtal trots att det nog verkar klart) så kommer jag att flytta in i sovrummet där deras säng fortfarande står kvar.
Jag har använt det rummet som gästrum, men nu är det nog dags för mig att bo där.

I vardagsrummet ska jag utöver en soffa också ha ett skrivbord. 
Det är dags för det också.
Och en stol som är så bra för min rygg att jag alltid vill sitta där när jag skriver.
Jag tror att det blir toppen!

Vad gör ni i helgen?

3 kommentarer:

Ezter sa...

Vi laddar för våren! Har hämtat hem husvagnen (som ska ställas på plats om 2 veckor) och varit och köpt nya solstolar :)

Ebba Range sa...

I dag har jag tittat på soluppgången över hustaken - fin!
Gick upp vid 06 - konstigt! En latte senare funderar jag på att återerövra mitt kök som varit i målarens våld under en o halv vecka. Byta gardiner kanske, ändra läge på köksbordet. Men längtar efter så många overksamma (sjuk + sjuk) veckor - att öppna dokumentet igen ... dock inte romanen - en beställd novell ...
Låter bra med skrivbord!

Åsa Hellberg sa...

Ezter; det var ett riktigt vårtecken!!

Ebba; härligt! Det har verkligen varit en fin morgon.