Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 14 maj 2015

Hur många timmar bli halv ett till halv tio?

Nio va?
Det är så många jag har sovit i natt. Jag var uppe klockan sju och gav Misse mat, sedan la jag mig igen.
Gudomligt.
Alltså det där med att vara utvilad är fantastiskt.

Jag har drömt om Gerard Butler i natt.
Och det kan man ju göra utan att det blir obehagligt.
Nisse och jag såg Ps, I love you häromdagen (med just Butler i en av huvudrollerna. Hilary Swank i den andra.)
Det är en bok jag önskar att jag hade skrivit. Idén är av Åsatyp (men det var Cecelia Ahern som skrev den).
Jag tror att jag hade skrivit den på samma sätt som filmen är upplagt, jag har nämligen inte läst boken så jag vet inte hur trogen filmen är orginalet.
Vet ni?


Han ser ju stark ut, den där Butler, och idag hade han gärna fått vara här och leva upp till sitt efternamn. Jag hade behövt någon som högg i och med lätt hand slängde ut mina gamla garderober som vi med möda tryckte in i det lilla förrådet som jag har i lägenheten.
Nu har de rangliga garderoberna gjort sitt, jag behöver rummet till annat när Jonathan och Linneas flyttar allt sitt. De har ett förråd till nya lägenheten och där kan de lägga sina grejer istället.

Ungefär så är det för mig idag eftersom jag får mitt digitala manus först på måndag, alltså tar jag ledigt några dagar till.
Är ni också lediga?
Vad gör ni?









2 kommentarer:

Sofia Fritzson sa...

Jag har varken läst boken eller sett filmen, men är nyfiken på båda!

Åsa Hellberg sa...

Sofia; filmen är fin som tusan.