Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 21 juli 2015

Det är en underbar dag för att skriva en bok.

Jag ser just nu för mycket på Greys anatomy, och går runt och småpratar som Meredith Grey som upprepar allt hon säger. Hennes tonfall ändras andra gången hon säger det och tonfallet går ned på slutet av meningen.
Intressant.
Och märkligt.
Men så där håller jag på och allt jag kan säga om det är väl att jag bara gör det när jag är ensam hemma, men det är jag ju rätt ofta så lite strange lady har jag blivit.

Men det gör inget.
Idag är än så länge en bra armdag och det lyser onekligen upp den mörkaste tillvaro (som jag inte har och då kan ni ju bara tänka er vilken bra dag jag har här i min förort.)

Allt mitt redigeringsmaterial är nu framlagt bredvid mig i soffan:
Kalender.
Anteckningsbok.
Förläggarnoteringar.
Nissenoteringar.
Jag hugger in på sidan 127.

Om exakt en månad fotar vi omslaget.
Iiiiiiiiii.

Nu kör vi!







Inga kommentarer: