Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 21 augusti 2015

Inget fel på bilen,

ett "kanske-fel" som vi kan ta vid nästa service. Janne, som min mycket kompetente mekaniker heter, fylld på servo-olja och jag betalade exakt noll kronor.

350 kostade det hos ortpeden och där konstaterades min Frozen shoulder med rörelser och med ultraljud. Han trodde att jag hade planat ut nu, vilket vi väl kan hoppas på att han har rätt i.

Vi pratade operation, men eftersom mina smärtor är måttliga (jag graderar själv vardagssmärtan, den jag har hela tiden, till 3-4 på en 0 till10-gradig skala), inte våldsamma som hos vissa andra (8-9 på samma skala), så skulle det inte göra varken från eller till i mitt fall.
Vänta ut är det enda, och det kan ta ett par år till innan jag är helt och hållet återställd ...
Jag kan lyfta armen utåt 30 % och vrida den noll. Framåt typ 50%. Just rörelseförmågan, att nå 100%, är det som tar tid.
Jag fick en Voltaren-kur att testa mot inflammationen, men det finns inget som säger att den funkar. Ibland gör det det, ibland inte alls.

(Och artrosen som min husläkare ringde om, fnös ortopeden åt.
Vanligt slitage i min ålder, den kommer inte att påverka mig alls när jag är frisk från FS.)
Häpp, nu vet ni allt och jag har fått skriva av mig.
Nu ska jag sova en stund.


2 kommentarer:

Ezter sa...

Då blev du dyrare än bilen ;)

Åsa Hellberg sa...

Ja, haha.