Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 7 oktober 2015

Jag får lämna in bilen i morgon bitti,

och så hoppades han att han skulle hinna göra något med den under dagen.
Vi får se och hålla en tumme.
Den kan få sova kvar till på fredag vid ett-tiden om så behövs.

När jag ändå var på Söder i rätt kvarter passade jag på att köpa en flaska olivolja, Villa Zottopera, hos Olja & Oliv. Den enda jag tycker om på riktigt.
Hos mig räcker en sådan här flaska väldigt länge, ändå duttar jag på lite på salladen mest varje dag.






Än så länge har jag inte skrivit ett ord, jag ska det senare idag. Först måste jag slumra en timme.
Jag vill gärna nå 10 000 ord på en vecka (må-fre), och jag är strax där. Det vore toppen om jag kunde klämma 1500 sen när jag är lite piggare.

Med det tempot - ett lysande om jag får säga det själv - kan i allra bästa fall ett råmanus på 100 tusen vara klart på tio veckor (jag tror att Anna Jansson skriver sina på åtta.) Men så enkelt är det sällan.
LIVET kommer alltid emellan.
Dessutom har jag en omgång Gloria kvar (älskar Gloria, har jag sagt det? Jag kan gärna jobba mer med den boken) att redigera. Småpysslet. Det som Kerstin hjälper mig med.
(Enligt mail från min förläggare så är hon very pleased med bearbetningen jag gjorde över sommaren.
Jag tror till om med att hon klämde till med ett litet OMG!)

Ungefär så.
God natt.


2 kommentarer:

Simona sa...

Längtar efter Glåååååååria!

Åsa Hellberg sa...

Jag meeed!