Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 3 maj 2016

Det där med att fotograferas.

Redan innan är det lite jobbigt eftersom klädvalet ställer till det. Sedan ska man smila och se glad ut, för motsatsen - jag har tagit sådana bilder också - är motbjudande. Och detta trots att man kanske känner sig obekväm.
Man är alltså jag i det här fallet.
Jag tror inte att mamma fick en enda bild av mig på Cypern. Jag duckade eller gallskrek när hennes kamera kom fram.

But. I am a professional och ska göra mitt bästa för att stråla idag.
Men vad fan ska jag ha på mig?

2 kommentarer:

Agneta sa...

Men ... du som är så vacker och blir så bra på bild, hur kan du ogilla att bli fotograferad?! Jag förstår verkligen inte! (Men jag känner exakt samma sak, hatar att komma med på foton - men jag blir sällan bra heller! Hade jag blivit bra skulle jag inte göra annat än posera framför en kamera!) :)

Ezter sa...

Hellre bakom kameran än framför!