Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 30 oktober 2016

Åter en bra dag i skrivstugan.

och jag längtar efter att få fortsätta i morgon!
Det är bra.
Jag slutade för säkerhets skull mitt i kapitlet, mitt i en mening, för då är det bara att kliva rakt in i handlingen i morgon bitti igen.
Att göra så funkar jättebra för mig.

Nu ska jag läsa en tidning om julen, damma min tv-bänk som är så dammig att det ligger ett lager såg jag när ljuset föll in på den. Det troliga är att det är samma slags lager överallt.
Jag tar tag i resten sen.

Tänk vad bra det var att ha städhjälp. Då hann det aldrig att bli så här dammigt.
Men just nu har jag inte råd och jag kan dessutom göra det själv.
När jag återgår till ett liv som inte handlar om deadlines ska jag styra upp det där.
Städa på fredagar låter väl som en finfin idé?

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jag läste ett inlägg ifrån 2014 där du skrivit om ngn som ringt ifrån dolt nummer och sagt att d ringde ifrån långa naglar. Hände något mer efter detta? Tacksam för svar: a_byrfors@hotmail.com

Ezter sa...

Tänk förr, då städade man varenda fredag!

Åsa Hellberg sa...

Albert, Nej, inget mer än det.

Ezter, ja, man gjorde ju det:)

Kristina W sa...

Städa, städa varje fredag... Min mamma gör det fortfarande och jag fick nästan skäll då jag inte följde samma rutin när jag flyttade hemifrån. Men jag hade ju inte tiiiid! Nu har det gått några år och jag struntar i vad mamma säger, jag städar när det behövs ;)