Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 22 oktober 2016

Jag har en stor palm av något slag.

Den är jättefin och passar perfekt i min lägenhet. Köpt på Ikea och det var kärlek så fort den kom på plats.
Efter gårdagens fynd av ohyra är jag nu på jakt efter mer (om det skulle finnas) och i morse granskade jag bladen på palmen. Det ser ut som om undersidan på bladen har något på sig. Det ser torrt ut och det finns absolut inga djur, men jag undrar ändå och har för ändamålet klippt av två blad som jag ska ta med till blomsteraffären så få de avgöra vad det kan vara och om palmen också måste hivas.
Buhu.

För övrig ska jag jobba idag. Måste. Och tvätta om tio minuter. Måste det också.
En busy lördag i förorten, för så lite krävs för att jag ska tycka att jag har jättemycket att göra.
För en som rantar runt i morgonrock hela dagarna kan ett besök på ett blomsterland vara ett helt utmattande äventyr.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan vara sköldlöss.
Jag hade det på några blommor för länge sedan.
Jag smörjde in bladen med grönsåpavatten och sprayade sedan över för de skrymslen jag inte kunde komma åt.
Blomman klarade sig - och det spred sig inte vidare heller.

Hoppas du klarar av blomman - så du får behålla den
Sanna

Åsa Hellberg sa...

På förra bilderna tror jag det. PÅ palmen vet jag inte, för det finns inga spår alls egentligen. Ser mer ut som om bladet lite fransar sig mitt på undersidan.
Jag hoppas blomsteraffären kan ge svar:)

Agneta sa...

Vore jag du skulle jag börja med att torka av bladen med fuktig trasa. Det är inte ovanligt att växter ser lite skabbiga ut i torr inomhusluft. Krukväxter vill gärna ha en dusch lite då och då. (Något jag nästan aldrig ger mina, tyvärr ...)