Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 23 november 2016

Middag idag:

En kycklingfilé, ett halvt kilo grönsaker (frysta findus) och en megaklick bearnaise (inte alls lika gott som min senapssås som jag gör av yoghurt, fransk senap och olivolja.)
Jag åt mackor till lunch, tänkte hjälpa magen lite, men det hjälpte inte alls utan tvärtom fick jag ont (och då var magen perfekt innan så varför jag skull laborera vet jag inte), men det värsta var att blodsockret gjorde en jättedipp och jag blev svintrött

Jag hade glömt den reaktionen på socker eftersom jag inte har ätit något sött (eller mjöl) sedan i juni. Om man ständigt påför socker känner man det inte alls på samma sätt, det är när jag har låtit bli eller bara ätit sällan som jag har känt det.
Obehagligt.

Jag har inte kopplat de senaste dagarna trötthet med att jag har testat bröd, men idag var det tydligt som tusan.
Well, bröd går bort från och med nu.

En annan fråga: Vaccinerar ni er mot influensa?
Idag var det många på min träning som skulle direkt till vårdcentralen efteråt, även någon under 65.
Jag har tänkt på att vaccinera mig, men också känt att jag kan hantera den om jag får den.
Det är så enormt många år sedan att det kanske är min tur snart.

Och man kan ju beställa mat med hemleverans på nätet!

Och på tal om godis. Det här handlade jag för två år sedan när jag fick åka till min gamla personalbutik. Jag måste ha sovit hela den julen, för vi åt upp varenda smula, min unge och jag. Han var hemma för att han hade opererats och vi mumsade och mumsade.
På bilden syns det inte ens hur mycket det är, för det ligger i högar ...

Och ja, vi gav bort också. Men mest åt vi. Nomnom. (Ser ni katten?)




6 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Jag ser tre avslöjande vita tassar och en vit krage i alla fall!

Anonym sa...

Jag tar inte sprutan. Men äldre och sjuka är ok men jag fixar att vara sjuk. Fast när jag hade flunsan för två år sen så var det jobbigt men man överlevde. Nu har jag en vanlig förkylning. Så jag är liggande. /Meit

Kristina W sa...

Jag är fel person att svara eftersom jag aldrig haft influensan (peppar, peppar ta i trä) och är ungefär lika gammal som din son. Men flera av mina arbetskamrater i 50-års åldern ska vaccinera sig. Så nej, jag tror inte att man behöver vara över 65 år.

För övrigt, h-e-r-r-e-g-u-d vilket berg av gottis haha :D

Åsa Hellberg sa...

Elisabet, Japp!

Meit; krya på dig!

Kristina; jag vet. Och tänk att vi åt upp alltihop!!

Linas drake sa...

Vi hade influensan förra året i familjen...och inte samtidigt riktigt utan löste av varandra, så det tog lång tid att bli av med. I år kommer jag att ta den, för jag har rätt skruttigt immunförsvar. Mannen har tagit genom sitt jobb, så då är vi åtminstone två som kan ta hand om de andra trillar dit.

För övrigt ser det ut som om ditt förra jobb var lite farligt....

Åsa Hellberg sa...

Lina; jag veeeeet. Men när jag jobbade där kunde jag äta utan problem. Efter 50 kom kilona:)