Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 7 januari 2017

Min bil står längst ut på parkering

och i ett blåshål verkar det som, för all snö som föll i natt har blåst av den (och ligger på alla andra bilar.)

Nu tror jag att jag kommer att få jobba lite ändå, troligtvis har det iskalla nått in i bilen och bildat is på insidan. Det blir så i gamla godingar.
Jag ska ju åka till gymmet om en timma, tjohej.
Super-inte-laddad, efter att ha vaknat i natt och verkligen inte kunnat somna om, men ska ändå. Från och med idag, tre gånger i veckan. Lördag, tisdag och torsdag.
Min kropp längtar efter att komma i form igen.

Sedan får jag väl ta tag i nackspärren. Just nu står jag bara ut för att jag inte orkar med mer knäckningar och knådningar. Ibland är det bättre, men aldrig bra.
Idag är rätt skit.
Men.
Jag tror att min core och gympa kommer att hjälpa mig.

Där har ni det.
Våren i träningshallen.
Hur bra som helst.
Tjohooo.

Nu ska jag duscha och tvätta håret.
ALLTID innan ett träningspass.
Det är sen gammalt.


2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Hoppas din bil var ordentligt upptinad och funkade. Till mitt område har snöröjningen (för gångvägar och trottoarer) ännu inte hunnit så när jag skulle till pendeln och åka till Skogås halkade fötterna omkring i djup, oframkomlig snömodden. Nu har jag ont i muskler jag inte ens visste om att jag hade.

Åsa Hellberg sa...

Kämpa Elisabet:)