Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 13 februari 2017

Egentligen tycker jag att bokföring är rätt kul.

Jag jobbade ju en hel del med siffror som produktchef. Många gånger i så avancerade kalkyler att jag blev snurrig i mösssan.
Det jag gör nu är inte snurrigt. Det är kostnader och intäkter som ska samsas i ett program. Det är bara att lägga in allt och så poff, så räknar programmet ut om jag ska betala - eller få tillbaka - moms.

Eftersom allt inte är infört är det detta jag pysslar med idag till jag är klar, eftersom det är rapporteringsdag.
Och är man för sen med det så får man en straffavgift.
Här ska inte straffas nåt, alltså blir detta dagens jobb nu när jag har slöat klart med Misse i soffan en stund.
Han skriker tills jag sätter mig där, så jag har inte haft något att välja på. Men nu har han somnat om och märker inte om jag förflyttar mig till köksbordet.
Det är som att ha en bebis, tamejtusan.

Måndag.
Jag gillar´t.
Det är en kul vecka som börjar.
Jobb, fotografering och en premiär.
Men också en jobbig dag på fredag när Jonathan och jag ska tända ett ljus i farmors minneslund. Det har gått ett år och är fortfarande svårt att förstå att hon är borta.
Men hon är samlad bland de jag fantiserar har åkt till himmelen, där de har koll på  - och vakar över -oss som är kvar här.

Den fantasin gläder mig emellanåt.

Inga kommentarer: