Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 14 februari 2017

Jag är så himla glad för att Forum ville ha Sonja3

När jag blev antagen av dem ville de ju inte ha den utan något nytt (fullt förståeligt) men nu var det dags och lyckligast är nog författaren.
(Och jag tror att karaktärer och story har vunnit på att det har gått några år.)

Jag är nu klar med den stora redigeringen (utom epilogen) och ska börja om från början.
Mer finlir. Sätta färg på en kofta, lägga till ett adjektiv och ett adverb.
Se till att perspektiven är rätt, att en röst i taget får berätta. Kolla tempus, eftersom jag har en förkärlek för att återberätta. Se till att namn är på rätt ställe, att tidsperspektiven funkar och att i största möjliga mån ha koll på hur mycket jag upprepar mig. Det är något jag ägnar mest tid åt i sista redigeringen, efter att redaktören har lagt sin hand vid manuset, men ett öga öppet för det nu är jättebra så blir det mindre jobb för Lena, haha.

Det får ta 3 dagar i anspråk för i morgon ska vi fota omslag (och jag måste gympa i morgon innan det om min rygg ska må bra även i framtiden), så på torsdag lördag och söndag kan jag jobba igen. På fredag ska Jonathan och jag till hans farmors minneslund och bara resan dit tar över en timma en väg.

Tre dagar är kort, men har jag varit duktig i den här omgången så ska det funka.
Men det vet jag först när jag börjar läsa.

Hurra.
Bra jobbat, Hellberg!