Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 6 februari 2017

Tre veckor för att redigera är för lite.

Jag inser nu att jag har haft tre månader på mig tidigare. Hela somrar och lite till både före och efter.
MEN.
Det finns den där uppsidan att jag lever och andas manuset, precis som när jag skrev det på sex eller åtta veckor (minns inte riktigt, det gick liksom i ett då.)
Men mer än tio sidor blev det inte idag heller och därför har jag bett om några dagar till så jag lämnar den 20:e istället vilket ger mig fyra extra dagar som jag förhoppningvis kan ägna helt åt en genomgång till.

Sedan ska det vidare till en redaktör och när jag får tillbaka det från henne vet jag inte.
Det brukar också vara mycket jobb men inte som den här första redigeringen när allt måste funka ihop.

Jag tror att det finns dem som tror att mina böcker är enkla att skriva bara för att de är lättlästa. But no, no, no.
Gloria var en riktig utmaning med sin dag för dag, och det är den här också men på ett helt annat sätt med alla bihistorier som ska funka parallellt och utan att ni blir ett enda dugg förvirrade när (ja när, inte om!) ni läser den.

Det var väl det.
Nu behöver datorn laddas.
Tjohej.