Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 19 mars 2017

20 sidor, en promenad och ett värvet med Jonas Bonnier

är numera avslutade.
Hans nya dokumentära bok om helikopterrånet, som kommer ut i april, har sålts till 31 länder och Hollywood minsann.

Promenaden var inte på mer än trettio minuter och jag kan inte säga att den gick särskilt snabbt, men jag GICK den här helgen också och det var det viktigaste. Jag tog bilen till centrum och utgick därifrån eftersom jag är så sjukt trött på vägarna här hos mig.

Redigeringen gick också bra. Jag travar på framåt och gör som min redaktör säger. Jag tänker inte sträva efter mer än 20, det räcker.
Idag satt jag vid köksbordet, det är lättare när jag redigerar eftersom jag har en jäkla massa papper bredvid mig. I soffan får jag inte vara ifred för Misse och han tar inga som helst hänsyn till att jag behöver hålla ett papper i handen.

Det var väl det.
I morgon fortsätter jag jobba och ska tvätta, men det är nog allt.
Jag gillar´t.

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ibland är det bättre att köra iväg för att gå. Kan kännas roligare med nya miljöer!

Åsa Hellberg sa...

Ja, exakt. Kan jag göra det kommer jag kanske ut:)