Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 7 mars 2017

Jag tycker att åren gör saker med en.

Lite oväntade.
Som till exempel att jag inte är så jäkla säker på saker och ting längre. Det är sällan jag uttalar mig tvärsäkert om någonting eftersom det många gånger visar sig att jag
1. har fel
2. ändrar mig veckan senare.

Det är väl däremot ett privilegie som kommer, det där att man faktiskt får ändra sig.

Det känner jag numera är helt okej, vare sig det gäller att umgås, flytta eller skaffa en hund. Man måste inte för att man har bestämt. Man får ändra sig.
Det trodde jag inte när jag var 30.
Bra va?

Varför säger jag nu detta.
Inte en aning, faktiskt. Det bara slog mig.

Något annat som slog till när jag vaknade när klockan ringde, var att det idag skulle mätas något i ventilationen i lägenheten, och två minuter efter jag kom på det - i rufsigt hår och morgonrock - ringde det på dörren.
Så kan en dag också starta.

Idag, med sen start, ska jag ägna mig åt blandat bandat.
Jag hoppas såååå att jag ska få se de första skisserna på omslaget till Sonja3 och så ska jag fortsätta jobba med nian.
Det snöar och jag måste tyvärr till Lidl och handla, men om jag gör det redan nu så är det avklarat så kan jag sitta inne och studera eländet istället för att vara ute i det.

Hoppas att ni får en finfin tisdag!






1 kommentar:

Robert W sa...

Jag kommer att tänka på den unge mannen som sade:
- När jag var 14 tyckte jag att min far var hopplöst okunnig och korkad. När jag var 21 var jag förvånad över hur mycket han hade lärt sig de senaste sju åren.