Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 12 maj 2017

Denna dag.

En städdag.

Det är sällan jag går på allt på en gång. Mest för att jag istället småduttar här och där: drar en dammtrasa på tv-bänken, sopar upp kattsand som Misse har under tassarna, skurar badkaret, handfatet. Ja, ni vet.
Idag ska jag göra allt.
Och då organiserar jag. Tänker igenom effektivitet och sånt. Köksbordet blir uppsamlingsområde för allt i kök och vardagsrum eftersom jag vill ha fria och inte lyfta på grejer.
Jaja, sån är jag.

Som ni ser står det inte dammsugning än och det är vad som kommer att ske idag.
Jag sparar på det eftersom Misse är så himla rädd, men nu gör jag sovrummet först och när det är klart så blir han instängd där (han stannar väldigt frivilligt) tills  det är över och jag börjar tvätta golven.
Då kommer han trippande.

Det är väl det.
Dagens plan.
Inte särskilt avancerad, vad det ser ut än så länge.
Jag har fått en preliminär plan på höstresor, och det lutar åt (är inget bestämt 100) åt Västervik, Vimmerby, Eksjö ena veckan och Ystad, Båstad och Höganäs, den andra.
Det lutar också åt att det blir tillsammans med Camilla Grebe.'
Igen. Inget är klart. Bara skvaller för er som läser bloggen.

I morgon ska jag till frissan och piffa till slingorna och klippa lite, sedan packa lite och på kvällen ägna mig åt kroppsvård (fina fötter fina naglar.)

På söndag packa resten, hämta grejer hos Jonathan som han behöver här, hämta mamma vid tåget som hon kommer med från Västkusten och sedan åker vi till Arlanda och sover på hotell.

Nu längtar jag!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Sista halvan där av turnén låter bra. Hoppas kunna få till något av ställena!

Åsa Hellberg sa...

JA, vad kul. KOM!