Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 1 juni 2017

Torsdag, och jag ska till stan.

Först är det sommarmingel med Enberg Agency och därefter en releasefest för en Forumdebutant: Lina Bengtsdotter som idag släpper sin Annabelle. 
This woman is going places.
Redan såld till många länder och debuten sägs vara jättebra!
Hurra och lycka till, Lina!



Jag tänkte på karaktärer idag när jag torkade av diskbänken (i nya Sonjaboken gnider Maggan på en fläck), hur viktigt det är att de är komplexa men samtidigt inte så mycket att ni som läsare blir förvirrade.
Detta, mina vänner, är svårt. Mycket svårt. 
Själv tycker jag ju att övertydlighet får mig att gäspa – men samtidigt behöver karaktärens andra sidor förklaras.

När min förläggare petar i manuset kan det stå: Är inte det här out of character för XXX? (Hon skriver alltid frågetecken för att tala om att jag bestämmer.) 
Det kan vara en handling, ett känslouttryck, kläder ... egentligen vad som helst.
En hemmapappa som torkar spenat ur ungens mungipa på dagarna men mördar på nätterna behöver förklaras, om ni förstår vad jag menar. (Visst finns det ens sådan tv-serie? Annars är det en lysande idé.)

Det var det.
Morgonens fundering.
Nu ska jag fundera på vad jag ska ha på mig idag.
Sol men lite kallt.
Kanske en av de långa klänningarna jag försökte sälja på blocket i våras men som ingen ville ha (inte jag heller, men om de nu finns kvar kan jag väl lika gärna låta dem svepa runt benen en sommar till?)








Inga kommentarer: