Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 20 mars 2018

Stod i kö 2,5 timma för att få en biljett till Hamilton igår.

Och jag lyckades. Den är heeeelt utsåld, så det enda som finns är möjligheten att någon kommer och vill sälja tillbaka sin biljett. Till detta finns en kö. Jag tror att vi var  totalt nio av kanske 20-30 som fick en biljett.
Men det var supertrevligt i kön, om än buskallt för jag var inte klädd för det alls. Ett ungt nygift par, en ung tyska tjej med kärleksproblem och en amerikansk kompis som hade hört tyskans story 30 tusen gånger. Så himla roligt.

Och sedan satt jag vid ett par herrar som var verkliga musikalkännare. De hade sett precis allt!
Och den här, Hamilton, hade de redan sett på Broadway.

Amerikanskan såg den första veckan i New York och då satt president Obama, tillsammans med musikalens skapare Lin Manuel Miranda, i publiken.
Lite extra cool upplevelse, såklart.

När jag var i NY i juni, kostade billigaste biljetten 500 dollar (gånger dryg 9 kr), men igår fick jag betala 90 pund (gånger 12 kronro) och satt på 5:e raden, vilket var helt perfekt.
Jag var så kall att jag hade jackan på mig hela föreställningen men det gjorde ju inget.

Idag ska jag göra mer research och ikväll se Les Miserables om det finns biljetter kvar. Om inte ska jag på jazzklubb och lyssna på Robert Wells med band som är i stan.

Nu ska jag till receptionen och fråga om man kan få en madrass till i sängen. Det är stenhård.
Och ett mindre täcke. Det här är två gånger tre meter, minst. Sängen är gigantisk!

Hej hopp.
Mer på insta!

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilken tur du hade!

Simona sa...

Åh vad härligt det låter!

Åsa Hellberg sa...

Ja, vilken tur!